Hudobný-dom.sk | Hudobné nástroje na dosah ...

Ako vybrať gitaru pre začiatočníka

Dáme Vám pár dobrých rád, ktoré Vám môžu pomôcť pri výbere Vašej prvej gitary.

 

 

Klasickú, westernovú alebo elektrickú?

Prvé, čo musíte vyriešiť, je akú gitaru vlastne chcete. Základne rozdelenie týchto nástrojov je: klasické gitary (španielky), akustické (westernové) a elektrické gitary.

 

 

 

Klasická gitara

Ak sa chcete venovať klasickej hudbe, hraniu nôt alebo chcete navštevovať základnú umeleckú školu, bude pre Vás najvhodnejším typom klasická gitara. Tento typ má "široký krk" a naťahujú sa naňho výhradne nylonové struny. Tieto gitary sa vyrábajú v rôznych veľkostiach (menzúrach), takže pri tomto type ľahko nájdete veľkosť vhodnú aj pre deti.

Na klasickú gitaru je samozrejme možné hrať aj doprovody, ale nedosiahnete ňou tak prenikavý zvuk, ako s gitarou westernovou.

 

 

 

Akustická gitara

Akustická gitara je ideálny nástroj pre všetkých, ktorí sa chcú naučiť zopár akordov a zahrať si svoje obľúbené pesničky s partiou kamarátov. Narozdiel od klasickej gitary má "westernovka" kovové struny a užší krk, väčšie telo a prenikavejší a výraznejší zvuk.

 

 

 

 

 

Elektrická gitara

Elektrická gitara je skvelý nástroj pre všetkých, ktorí sa rozhodli mať svoju vlastnú kapelu. K nástroju budete potrebovať zosilňovač - "kombo", ktoré zosilní zvuk gitary. Tento nástroj ponúka možnosť skreslenia zvuku a využitia mnohých ďalších efektov.

 

 

 

 

 

 

 


Infolinka zdarma
0800 135 332

 

obchod@hudobny-dom.sk

 

• s nami ušetríte

• jednoducho objednáte

• doručenie pri nákupe nad 100 € zdarma

• záruka až 5 rokov

• náhľad do našich a dodávateľských skladov

 

facebook

testy klávesových
nástrojov nájdeš na:

 

WWW.PROPIANO.CZ

 

 



X

v Hudobnom dome teraz nakupuje
2 zákaznikov